Auto onderhoudsbeurt

Bij Cortenraad Auto’s in Margraten kan je terecht voor alle reparaties en onderhoud aan je auto. Door op tijd een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren voorkom je pech op de weg, onveilige situaties en dure reparaties (wegens achterstallig onderhoud). 
Cortenraad Auto’s verricht onderhoud aan alle automerken, dus welk merk en model auto je ook rijdt: je kan bij Cortenraad Auto’s terecht voor een onderhoudsbeurt. 

diagnose cortenraad autos 2

Een onderhoudsbeurt.. waarom?

Je auto is een verzameling van allemaal draaiende onderdelen. Onderdelen die slijten en voldoende smering nodig hebben. Daarom adviseren we om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. 

Omdat de onderhoudsintervallen die fabrikanten aanhouden langer zijn geworden is er geen kleine en grote beurt ‘regel’ meer. Bij elke beurt worden alle onderdelen gecontroleerd en afhankelijk van de slijtage en het aantal gereden kilometers worden alleen de onderdelen vervangen die echt versleten zijn.

Wat doen we tijdens een onderhoudsbeurt?

  1. Vaste inspectie: alle belangrijke (meer dan 78) punten van de auto worden nagelopen volgens fabrieksspecificaties. 
  2. Offerte voor goedkeuring: voordat we extra reparaties gaan uitvoeren krijg je eerst een video en offerte waarin alle bevindingen van de monteur worden uitgelegd. Vervolgens kan je zelf bepalen welke onderdelen gemaakt moeten worden en welke niet. 
  3. Reparaties: na goedkeuring gaan we aan de slag. Alle nieuwe onderdelen voldoen altijd aan de fabrieksspecificaties (tenzij anders afgesproken). Zo behoudt je auto zijn fabrieksgarantie. 
  4. Vloeistoffen: vloeistoffen worden bijgevuld zoals motorolie, olie, ruitensproeier en koelvloeistof.
  5. Tenslotte krijg je een SMS zodra de auto klaar is om opgehaald te worden.

Elk merk hanteert zijn eigen richtlijnen. Maar je kunt de volgende vuistregel aanhouden:
Oudere auto’s (6-7 jaar of ouder): elk jaar of om de 15.000 kilometer.
Nieuwere auto (jonger dan 6 jaar): zodra het dashboardlampje voor ‘onderhoud’ begint te branden.

Een onderhoudsbeurt geeft inzicht in de huidige staat van je auto en zo weet je precies welke grote reparaties in de toekomst nodig zijn. Misschien zijn bepaalde reparaties zelfs wel te voorkomen door vroegtijdig specifieke onderdelen te vervangen.

diagnose cortenraad autos 3

Extra advies rondom onderhoud van je auto

  • Wil je je auto verkopen? Met een ingevuld en afgestempeld onderhoudsboekje kun je bewijzen dat de auto zijn beurten heeft gehad en dus goed is onderhouden.
  • Omdat de intervallen tussen de onderhoudsbeurten groter zijn geworden is het verstandig om regelmatig het oliepeil te controleren. 
  • Controleer je bandenprofiel diepte elk half jaar en de bandendruk elke maand. Je banden zijn het enige contact met het wegdek dus die moeten in orde zijn. Een extra check kan dus zeker geen kwaad. 
daniel

Stel je vraag!

Plan vandaag je afspraak

Combineer je kleine beurt met APK keuring. Geen zin om twee verschillende afspraken te maken? Dan kan je het beste de APK keuring combineren met een kleine beurt. Dan heb je direct een goed beeld van de huidige staat van je auto en ben je er zeker van dat je auto er voorlopig weer tegenaan kan. 

Plan direct je (grote) onderhoudsbeurt of vraag direct een prijsopgave aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in je mailbox.