Koplampen polijsten

Veel koplampen worden na enkele jaren dof, komen krassen op of vergelen. Matte koplampen zien niet mooi uit en de lichtopbrengst is lager, waardoor je minder zicht hebt op de weg als het donker is. Wat kan je hier aan doen?

  1. Nieuwe koplampen kopen of
  2. Je koplampen een make-over geven door ze te polijsten. 
verlichting cortenraad autos 1

Vergeelde of doffe koplampen

Koplampen zijn gemaakt van kunststof met daar overheen een dunne coating die het materiaal beschermd tegen krassen. Straatvuil, zonlicht, regen en de hitte van de verlichting zorgt ervoor dat de beschermde coating wordt beschadigd en kleine krasjes ontstaan. Door deze krasjes wordt de koplamp doffer en laat het minder licht door. 

Koplamp polijsten

Met speciaal gereedschap zorgen we ervoor dat alle krasjes worden verwijderd. We maken beide koplampen grondig schoon, brengen een nieuwe coating aan en controleren of ze goed staan afgesteld.

Ben je zelf handig? Dan kan je het ook zelf proberen. Let op: het vergt wel enig geduld en precisie. 

  1. Wet-sanden (nat-schuren) van de koplampen met schuurpapier korrel 1000, niet veel grover gaan i.v.m. ‘sanding marks’ die je daarna niet meer weg krijgt. Voer deze stap handmatig of met een machine uit. Voordeel van een machine is uiteraard dat dit veel sneller gaat, pas er dan echter wel bij op dat je niet tever schuurt. Schuurpapier en ondergrond ten allen tijde goed nat houden!
  2. Wet-sanden met een fijner schuurpapier (korrel 3000 bijvoorbeeld). Totdat de koplamp volledig en egaal dof is.
  3. Polijsten met een polijstmiddel welke geschikt is voor kunststof (koplampen). Zolang totdat het kunststof weer helder is. Eventueel stap herhalen.
  4. Afwerken met een "headlight protector" die het kunststof conserveert en beschermt tegen UV straling.
daniel

Stel je vraag!

Nog vragen over je koplampen?

Kom langs of maak direct online een afpraak. Heb je andere vragen? Bel of app en we helpen je direct.