Distributieriem vervangen

Je distributieriem of distributieketting: een van de belangrijkste onderdelen om tijdig te vervangen. Doe je dat niet? En de distributieriem of ketting breekt, dan kan dit nare gevolgen en hoge extra kosten meebrengen.

distributieriem cortenraad autos

Wanneer dien je de distributieriem vervangen?

Elke fabrikant hanteert zijn eigen richtlijnen per model auto. Bij de meeste automerken geldt een tijdsduur van 4 tot 6 jaar of elke 60.000 tot 120.000 kilometer
Een distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit vervangen te worden. 

De riem of ketting is een cruciaal onderdeel in de motor van een auto. Het is de verbinding tussen de krukas en nokkenas van de motor en zorgt voor de aandrijving van verschillende onderdelen. Een kleine afwijking kan al ernstige beschadigingen veroorzaken.

Je hebt een distributieriem of distributieketting. Beiden hebben dezelfde functie: de krukas aandrijven die op zijn beurt de nokkenas(sen) en de in- en uitlaatkleppen in beweging brengt. 

Bij het openen van de motorkap kan je helaas niet in één oogopslag zien of jou auto een riem of een ketting heeft. Kijk in het instructieboekje of geef je kenteken door aan ons en dan zoeken we het voor je uit! 

daniel

Stel je vraag!

Heb je nog vragen?

Wil je weten wanneer je distributieriem vervangen moet worden? Hoeveel dit kost? Of andere vragen? Bel, mail of kom langs bij onze vestiging in Margraten.