Automaatbak spoelen

Automaat spoelen – ook wel ‘automaat flushen’ genoemd is het onderhoud aan je automaat bak. Elke automaatbak is voorzien van longlife ATF olie. Maar door het gebruik raakt deze ATF olie vervuild en verouderd waardoor automaat niet meer zo soepel werkt. Slecht schakelen, bonken, slippen of schommelen van het toerental zijn problemen die regelmatig terugkomen – waarbij je automaat spoelen de oplossing is.

Full service beurt voor automaatbak
De juiste (en beste) olie per merk
Je auto rijdt weer als nieuw
automaatbak spoelen

Wanneer moet je je automaat spoelen?

Dat hangt af van het aantal gereden kilometers en de intensiteit waarmee een auto belast wordt. Rij je veel in bergachtige gebieden of met een aanhanger dan wordt de versnellingsbak zwaarder belast, waardoor deze sneller slijt. Er komen dan microdeeltje terecht in de ATF (automatic transmission fluid) olie die daardoor vervuild raakt. 

Hoe herken je oude olie?

Is de ATF olie zwart? Een heeft die een sterk verbrande geur? Kom dan langs om je versnellingsbak te spoelen en de olie te verversen. Nieuwe olie is namelijk helderrood van kleur en heeft een kenmerkende eigen geur.

automaatbak spoelen

Veelvoorkomende problemen

Als je auto niet meer lekker schakelt dan is het tijd voor onderhoud. Een automaat hoort moeiteloos over te schakelen in de juiste versnelling met het juiste toerental. Bij elke verandering in snelheid en hellingshoek (berg omhoog of omlaag) glijdt de auto soepel en probleemloos over het asfalt. Maar dit is niet altijd het geval; 4 problemen waar aan je kan herkennen dat je automaat geflushed moet worden:

  1. Vreemd geluid (bijvoorbeeld ‘tikken’ of ‘bonken’)
  2. Hoog brandstofgebruik en incorrect toerental
  3. Kickdown weigert of geeft andere problemen
  4. Zwaar schakelen 
daniel

Stel je vraag!

Ervaar jij problemen bij het schakelen?

Vanaf €225,- (incl. BTW) spoelen wij je versnellingsbak. We voegen een reinigend additief toe aan de vuile olie om het schakelbrein en alles eromheen grondig en veilig te verwijderen. Vervolgens pompen we de oude olie weg, vervangen we de automaat filter en pompen we de nieuwe, schone olie in de automaatbak.  

Andere vragen? Neem dan direct telefonisch contact op of via mail of vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact op. 

Vraag direct een offerte aan

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.