Zomerbanden

Als de temperaturen buiten oplopen, meestal rond maart of april, dan wordt het weer tijd voor zomerband. Zomerbanden hebben in tegenstelling tot winterbanden minder groeven (lamellen), maar brede sleuven en een harder soort rubber. Waardoor je juist bij warmer weer een stabiele wegligging en meer grip op de weg hebt. 

Minder slijtage bij warmer weer
Betere grip
Opslag in bandenhotel
banden cortenraad autos

Meer grip in de zomermaanden

Is de temperatuur structureel boven de 7°C graden dan komen de zomerbanden het meest tot hun recht. De meeste automobilisten wisselen in maart of april, begin lente, van winter- naar zomerbanden en in oktober weer naar winterbanden.

Wil je je banden wisselen? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner.

De voordelen van zomerbanden

  • Kortere remweg bij hogere temperaturen
  • Betere grip bij zomerse omstandigheden
  • Minder slijtage bij warmer weer
  • Goedkoper rijden door lager brandstofverbruik
  • Boven 7°C graden geschikt voor elk weertype – ook bij regenval

Zelf je bandenprofiel meten

 

 

Bandenopslag

Bandenhotel

In ons bandenhotel worden je zomer- en winterbanden veilig en beveiligd, achter slot en grendel opgeslagen totdat het weer tijd is om deze onder de auto te monteren. 
De opslag kost slechts €24.95 per seizoen. Hiermee is het slepen + opbergen van je banden verleden tijd en creëer je weer ruimte op de zolder of in je garage.

Wil je je banden wisselen? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner

 

Veelgestelde vragen

Wat is er anders aan zomerbanden?

In de zomer door blijven rijden op winterbanden is geen goed idee. Bij hogere temperaturen wordt het rubber van een autoband zachter. En door de zachte samenstelling van het rubber van een winterband wordt de remweg langer en grip op de weg neemt af. 
Een zomerband bestaat uit een hardere samenstelling van rubber die beter is afgestemd op de zomerse omstandigheden. Daarnaast is het profiel van de zomerband ook anders. Door de brede sleuven kan water eenvoudiger worden afgevoerd.

Wat is de minimale profieldiepte van een zomerband?

Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij zomerse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

Wist u dat de bandenspanning  uw zomerbanden anders is dan die van uw winterband? Wij adviseren om uw winterband 0,2 bar hoger op te pompen dan uw zomerband om zo uw banden optimaal tegen de kou te beschermen. 

daniel

Stel je vraag!

Zomerbanden reparatie of zomerbanden wissel?

Zijn je zomerbanden versleten of niet meer te repareren? Dan kan je bij ons terecht voor een nieuwe (of gebruikte) zomerbanden set. Wij hebben meerdere soorten en maten op voorraad, zowel nieuwe als gebruikte sets. Bel of mail ons en bestel direct een nieuwe zomerbanden set.