Winterbanden

In de winter is het kouder, natter en gladder op de weg. Met winterbanden heb je meer grip op de weg  tijdens deze winterse omstandigheden. Bovendien zijn winterbanden in een aantal Europese landen verplicht. Zeker als je op wintersport gaat dan adviseren we om te wisselen van zomer- naar winterbanden. 

Betere grip
Kortere remweg
Opslaan in bandenhotel
banden cortenraad autos

Meer grip in de wintermaanden

Gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder de 7°C daalt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden. Onder de zeven graden presteren winterbanden altijd beter dan de zomerbanden. 
Het overgrote deel van de automobilisten wisselt in oktober naar winterbanden en in maart weer terug. 

Wil je je banden wisselen? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner. 

De voordelen van winterbanden

  • Een kortere remweg
  • Betere grip
  • Meer rijcomfort, minder geluid
  • Flexibelere banden dankzij een innovatief rubbermengsel
  • Sparen van zomerbanden in de winterperiode, zo gaan ze langer mee

Zelf je bandenprofiel meten

 

 

Tip: Pomp je winterbanden 0,2 bar hoger op dan je zomerbanden om je banden tegen de kou te beschermen.
Bandenopslag

Bandenhotel

In ons bandenhotel worden je zomer- en winterbanden veilig en beveiligd, achter slot en grendel opgeslagen totdat het weer tijd is om deze onder de auto te monteren. 
De opslag kost slechts €24.95 per seizoen. Hiermee is het slepen + opbergen van je banden verleden tijd en creëer je weer ruimte op de zolder of in je garage.

Wil je je banden wisselen? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner

Veelgestelde vragen

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar raden wij u wel aan om in de wintermaanden te rijden op de winterband. Indien u op vakantie gaat, is het verstandig om te controleren wat de regels omtrent winterbanden zijn. Zo zijn in Duitsland, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden winterbanden tijdens winterse omstandigheden verplicht.  

Wat is er anders aan winterbanden?

In de winter door blijven rijden is geen goed idee. Bij lagere temperaturen wordt het rubber van een autoband harder. De samenstelling van het rubber van een winterband is hier specifiek op afgestemd waardoor deze vergeleken met een zomerband, bij een lage temperatuur (<7°C), veel flexibeler is. Daarnaast heeft een winterband een ander profiel. Het profiel van een winterband bestaat uit meer dwars en zigzag geplaatste groeven (lamellen) die zorgen voor een kortere remweg bij koud en nat weer. 
Waar aan herkent u een winterband? Naast dat het profiel van een winterband vrij herkenbaar is kunt u een winterband herkennen aan de M en een S in combinatie met een sneeuwvlokje. 

Wat is de minimale profieldiepte van een winterband?

Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij winterse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

daniel

Stel je vraag!

Winterbanden reparatie of winterbanden wissel?

Zijn je winterbanden versleten of niet meer te repareren? Dan kan je bij ons terecht voor een nieuwe (of gebruikte) winterbanden set. Wij hebben meerdere soorten en maten op voorraad, zowel nieuwe als gebruikte sets. Bel of mail ons en bestel direct een nieuwe winterbanden set.Of kom langs in Margraten.