Camper- en caravan banden

Gaat u binnenkort een lange reis maken met uw camper of caravan? Voorkom gedoe onderweg en laat uw caravan- en camperbanden van te voren goed controleren. Kun je daarna met een goed gevoel op reis. 

Slijtage door langdurige stilstand in de winterstalling
Ons advies: doe elk jaar een bandencheck
Tip: vervang de banden elke 6 jaar i.v.m. slijtage, uitdroging en scheuren
cortenraad margraten werkplaats

Levensduur caravan- en camperbanden

De rijstijl en omstandigheden hebben een grote invloed op de levensduur van de band. Ons advies is  om de banden van je caravan of camper na zes jaar in ieder geval te vervangen. De kwaliteit wordt dan aanzienlijk minder; banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen. Bovendien staat een caravan of en camper vaak de hele winterperiode stil op één stukje van de band, wat kan leiden tot vervorming en slijtage. 

Banden vullen met stikstof

Naar wens kunnen we de caravan- en camperbanden vullen met stikstof. Hierdoor blijven ze tot vier keer langer op spanning, zodat het draagvermogen op peil blijft en de kans op een klapband aanzienlijk minder wordt. 

Prettig bedrijf en informeel contact. Kundig vooral en ik werd zeer snel geholpen.
G. van Eerde
video updates cortenraad autos

Bandencontrole

Als je langskomt voor een campercheck of caravanbandencheck controleren de monteurs standaard op de profieldiepte (minimaal 1.6 mm), bandenspanning, het draagvermogen, slijtage, scheuren en uitdroging van de banden.

Wil je je caravan of camper laten controleren?Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner. 

daniel

Stel je vraag!

Afspraak maken?

Naast de uitgebreide bandencontrole bieden we ook een uitgebreide campercheck aan. Dan controleren we uw camper of caravan op essentiële punten zoals: de verlichting, uitdraaisteunen, gasleiding en bandenconditie. Wil je je caravan of camper laten controleren?

Vul het formulier in

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.