All season banden

Ook wel vier-seizoenenbanden genoemd. En zoals de naam al zegt is dit een autoband die je het gehele jaar kan gebruiken. Het is een combinatie van de zomer- en winterband en levert door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede prestaties onder alle weersomstandigheden.

Geen bandenwissel nodig
Geschikt bij alle weersomstandigheden
bandenhotel cortenraad autos

Het hele jaar door

Rij je alleen in Nederland? Ben je niet afhankelijk van je auto? En ga je niet op wintersport? Dan zijn all-season banden een goed alternatief. Deze banden kan je het hele jaar door gebruiken. Een bandenwissel is dus niet nodig en biedt goede grip bij zowel hoge als lage temperaturen. 

Maar wil je je all-season banden laten uitlijnen en balanceren? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner.

Voordelen van all season banden

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden
 • Geen bandenwissel 2x per jaar
 • Met name geschikt bij weinig kilometers (<10000 km per jaar)
 • Met name geschikt als u niet rijdt in winterse omstandigheden (of op wintersport gaat)

Wanneer kies je voor all season banden?

 

 

cortenraad margraten werkplaats

Een mooie tussenoplossing

All-season banden is een soort tussenoplossing, vergeleken met de zomer- en winterband. Echter, ze zijn absoluut geen vervanging van een zomer- of een winterband. Ze hebben een zachter rubber dan de zomerband en een harder rubber dan winterbanden. Daarnaast hebben ze meer groeven (lamellen) dan een zomerband maar minder dan een winterband. Hierdoor zijn All-Season banden een prima alternatief bij Nederlandse weersomstandigheden als:

 • Je weinig kilometers rijdt (minder dan 10.000 km per jaar)
 • Je niet afhankelijk bent van je auto
 • Je weinig tot niet hoeft te rijden onder winterse omstandigheden
 • Je een normale, nette rijstijl hebt

Veelgestelde vragen

Is een all-season band ook een winterband?

Nieuwe typen all-season banden zijn goedgekeurd als winterband. Als er een sneeuwvlok icoontje op de zijkant van de band staat dan is deze goedgekeurd als winterband. 

Let op: in sommige landen riskeert u een boete als u geen winterbanden gebruikt in winterse omstandigheden.

Wat is de minimale profieldiepte van een all-season band?

Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij zomerse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

Wat is de levensduur van een all-season band?

De levensduur van een all-season band is hetzelfde als die van een zomer- of winterband. Maar omdat deze band het gehele jaar door wordt gebruikt adviseren we wel om:

 • Regelmatig te controleren op profieldiepte
 • Regelmatig te controleren op bandenspanning
 • De banden regelmatig te balanceren en uitlijnen. 
daniel

Stel je vraag!

All season banden erop laten zetten?

Zijn je zomer- of winterbanden versleten of niet meer te repareren? Dan kan je bij ons terecht voor een nieuwe (of gebruikte) all-season banden set. Wij hebben meerdere soorten en maten op voorraad, zowel nieuwe als gebruikte sets. Bel of mail ons en bestel direct een nieuwe banden set.